علامه طباطبايي(ره) جريان علم و عقل را احيا کردند
حضرت آيةالله جوادي آملي گفتند: همايش علامه طباطبايي را ميتوان همايش احياي علوم ناميد، ايشان احياگر عقل و علم در اسلام هستند که جريان علمگرايي و عقلگرايي در اسلام را احيا کردند.
حضرت آيةالله جوادي آملي گفتند: همايش علامه طباطبايي را ميتوان همايش احياي علوم ناميد، ايشان احياگر عقل و علم در اسلام هستند که جريان علمگرايي و عقلگرايي در اسلام را احيا کردند.
به گزارش خبرگزاري حوزه، اين مرجع تقليد در ديدار اعضاي برگزاري کنگره بزرگداشت علامه طباطبايي(ره)، صاحب تفسير گرانسنگ الميزان، اظهار داشتند: درباره جامعيت علامه طباطبايي رضواناللهتعاليعليه سخنان بسيار زيادي عنوان شده است که همين جامعيت، باعث ماندگاري ايشان شده است.
ايشان افزودند: اين ماندگاري به دليل همان صبغه الهي و خاصيت بقيةاللهي است که باعث ميشود علمايي که علم آنها با عمل و حکمتشان در مسير خدا باشد در شمار انبيا و اولياي الهي قرار گيرند.
اين مرجع تقليد تصريح کردند: شرط بقا، عمل به تعهدات الهي است که بر عهده ماست. اگر عالمي تعهدات الهي را عمل کند، به بقيةاللهي خواهد رسيد که هم حامل دين الهي است و هم وجودش ماندگار خواهد شد. علامه طباطبايي نيز از جمله علمايي بود که به اين تعهدات کاملاً عمل کرد.
ايشان عنوان کردند: اسلام به دنبال فقرزدايي است نه فقيرزدايي، ما به دنبال اين هستيم که ديگر فقري وجود نداشته باشد و اگر حمايتي از فقير ميکنيم يک کار عاطفي است. علامه طباطبايي نيز همين گفتار امام علي(ع) را پيش روي خود داشتند.
حضرت آيةالله جوادي آملي گفتند: همايش علامه طباطبايي را ميتوان همايش احياي علوم ناميد، زيرا کاري که ايشان کردند احياي عقل و علم در اسلام است. در خلاف غزالي که عليرغم اينکه خود را احياگر علوم ميدانست و در حقيقت عقل را در حرکت اسلامي متوقف کرد، علامه طباطبايي دقيقاً احياگر اين جريان علمگرايي و عقلگرايي در اسلام بود.
اين مرجع تقليد با اشاره به جامعيت علامه طباطبايي(ره) در علوم و رشتههاي مختلف، ادامه دادند: ايشان دروس بسياري را نزد بزرگان علوم مختلف آموختند، ولي آنان که اساتيد ايشان را ميشناختند، ميگفتند که ايشان آنچه بيان ميکند از خودش است؛ يعني تلاشي عظيم براي شکافتن حوزههاي معرفتي جديد که مخصوص افراد بزرگ است، انجام دادند.
ايشان علامه طباطبايي را با قرآن ممزوج دانستند و بيان کردند: مرحوم علامه در حوزههاي معرفتي اسراري را ميدانستند که کسي نميدانست، ممزوج بودن با قرآن و اهلبيت(ع) در رفتار ايشان مشخص بود. در حوزه عرفان عملي و نظري هم پيشگام بودند.
حضرت آيةالله جوادي آملي با اشاره به مجاهدات علامه طباطبايي در عرضههاي علمي و نگارش کتابهاي وزيني مانند اصول فلسفه و روش رئاليسم و تفسير الميزان، گفتند: کسي که سرشتش عقلاني است، در مقام تعبد نيز به کمال ميرسد، زيرا عقل وقتي کامل شود، ميفهمد که در تعهد نيز بايد کامل بود. علامه نيز با اين سرشت عقلاني دريافتند که هيچ راهي جز محبت اهلبيت(ع) براي رسيدن به خدا وجود ندارد.
http://www.ofoghhawzah.com/news/hawzahqom_11286/344799/ هفته نامه افق حوزه